"Man genoeg om vrouw te zijn".

In dit boek neemt de bekende/beruchte travestie Diva Liz' Richards geen blad voor de welgevormde lippen en in anekdotes haar levensverhaal vertellen achter de glitter en de schijn van de internationale travestie wereld.
Begonnen als 16 jarig jongetje in het befaamde Amsterdamse Madame Arthur om uit te groeien tot de chef van de bekende Internationale Vlaams/Duits/Nederlandse travestieformatie "La vie en rose"  die jaren de Vlaamse maar vooral de Duitse travestiewereld domineerde .
In 2005 zelfs de Duitse vakmediaprijs won met maar 1 Duitse artiest in haar groep en nu 38 jaar later nog steeds werkend als live artiest door heel Europa.
Liz' tourde 100% live als travestie met de rockband "Cool Pepper" door Duitsland en tilt al zo'n 37 jaar de kunst der travestie ver boven het zogenaamde "homo amusement" uit naar een meer breder niveau van deze maatschappij.
Stond in Duitsland en Nederland in verschillende hitlijsten, maakte zeer gewaardeerde cd's (de pers in Duitsland noemde 1 van haar cd's een schijfje met alleen maar glansstukken), kortom "Liz was en is niet zo maar een schuifdeuren amusement travestie maar heeft meer te vertellen dan alleen maar hoe je op hoge hakken loopt".
Liz' is dus meer dan een leuk plaatje, maar is een leuk plaatje met inhoud.

Haar verhaal is opgetekend door de Vlaamse schrijver Stefaan Van Laere , bekend van verschillende misdaadromans, biografieën en het Buffalo boek .
Hij gaat als een volleerd voyeur door het sappige leven van Liz' Richards , soms grof, soms ontroerend maar absoluut waard om vast te leggen voor de komende generaties.
Het boek is werkelijk rijk geïllustreerd met exclusieve (veelal prive) foto's en persartikelen uit binnen en buitenland.
Ook al zijn er een paar dingen expres niet genoemd zoals een Vlaamse "zangeres" die wel een paar jaar snel geld wilde verdienen aan Liz en aan la vie en rose maar niet wilde investeren in 1 finale kostuum en toen Liz en Peter dat wel van haar verwachtten er van haar man lichamelijke bedreigingen kwamen zodat er een politie aangifte nodig was, hoe triest kan zo iemand zijn eigenlijk .
Deze dame zingt nu gewoon weer verder met hetzelfde al jaren verwassen blousje bij haar oude organist en natuurlijk zijn Liz en Peter nu de beue 'Ollanders , maar de derde druk zou wel eens een heeeeeeeeel stuk meer kunnen bevatten en dan wel met naam toenaam en de dreigmails en foto's van dreig sms-sen gewoon openbaar want ze zijn bewaard gebleven , maar voor nu is de bio spraakmakend genoeg .
Het is dan ook geen boek/boek maar meer een optekening van een tijdsbeeld door middel van anekdotes en foto's , dus ook voor de "niet" lezers onder ons is dit boek een boeiend geheel.


Het boek is te bestellen via deze website aan € 19,95 + € 3,95 porto.